طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی

هنگام ساخت ساختمان و زمان طراحی دکوراسیون داخلی آن، برای دیوارهای سازه هم تصمیم‌های مختلفی گرفته می‌شود. نقاشی و کاغذدیواری دو روش معمول در دکوراسیون دیوارهای سازه‌های مسکونی است. سازه‌های تجاری و اداری نیز از همین روش‌ها و روش‌های مختلف دیگری بهره می‌گیرند. اما نوع دیگری از پوشش دیوارها در سال‌های اخیر رواج داشته که دیوارپوش یا دیوارکوب خوانده می‌شود. دیوارپوش تمام چوب از زیباترین و پرطرفدارترین دیوارپوش‌ها هستند. طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی هم یکی از روش‌های این نوع دکوراسیون است که مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.

با ما در بررسی دیوارکوب‌های کلاسیک و عوامل موثر بر قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک همراه باشید.

دیوارپوش چوبی چیست؟

دیوارپوش چوبی نوعی پوشش دیوارها، و حتی سقف در طراحی دکوراسیون داخلی است. در این روش طراحی دکوراسیون، بخشی از دیوارها یا کل آنها با پوشش چوبی پوشانده می‌شود. طراحی دیوارپوش‌های چوبی مطابق با سبک‌های مختلفی صورت می‌گیرد. یکی از سبک‌های دیوارکوب که در گذشته در سازه‌های اشرافی اروپا مورد استفاده قرار می‌گرفت، دیوارپوش چوبی کلاسیک بود.

اکنون این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی دوباره رواج پیدا کرده است. اکنون سازه‌های تجاری یا مسکونی زیادی از این سبک طراحی و پوشش‌دهی برای پوشاندن دیوارها استفاده می‌کنند. سبک‌های دیگری نیز در دیوارپوش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که سبک مدرن یا روستایی دو نمونه دیگر آنها است.

آشنایی با طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی

سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی ریشه در قرن‌ها پیش، و در یونان باستان دارد. بعدها این سبک در خانه‌های بزرگ و اشرافی اروپای دوره رنسانس مورد استفاده قرار گرفت. این سبک با شکوه و وقار خاصی که دارد، اکنون نیز مورد توجه بسیاری از افرادی است که حال و هوای خانه‌های اشراف کلاسیک را دوست دارند.

یکی از ویژگی‌های دیوارپوش چوبی کلاسیک، طراحی برجسته و پرکار آن است. این دیوارپوش‌ها بیشتر مناسب فضاهای بزرگ هستند. البته طرح‌های ساده‌تر آنها را هم می‌توان در دکوراسیون فضاهای کوچک‌تر به کار گرفت. از دیوارپوش کلاسیک می‌توان برای پوشاندن کل یک فضا، فضای پشت تلویزیون، دیوارهای اتاق ناهارخوری، هد تختخواب، دیوار شومینه، یک دیوار اتاق و فضاهای دیگر استفاده کرد.

طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی و برتری‌های آن

استفاده از دیوارهای چوبی، به‌ویژه طرح کلاسیک آن حس و حال خاصی به دکوراسیون داخلی سازه‌ می‌دهد و فضای آرام و نوستالژیک قدیمی را تداعی می‌کند. از ویژگی‌های دیوارپوش چوبی طرح کلاسیک به موارد مختلفی می‌توانیم اشاره کنیم:

1- داشتن سبک طراحی خاص و منحصربه فرد:

سبک کلاسیک از شیوه‌های طراحی دکوراسیونی است که شناسنامه خاص خود را دارد. این سبک گویای تجمل، ثروت، شکوه و وقار است.

2- طبیعی بودن:

چوب یادآور محیط آرامش‌بخش طبیعت است و بهره بردن از آن در فضای ساختمان‌‌ها روی روح و روان انسان‌ها تاثیرگذار است. طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی هم این حس آرامش را تشدید می‌کند.

3- زیبایی:

دکوراسیون کلاسیک زیبا و باشکوه است. زیبایی این سبک از دیوارپوش‌ها دکوراسیون سازه شما را منحصربه فرد می‌سازد.

4- گوناگونی در رنگ:

رنگ دیوارپوش چوبی کلاسیک را می‌توانید با توجه به نوع دکوراسیون داخلی خود، روشن تا تیره انتخاب کنید. البته دیوارپوش با طرح کلاسیک، اما با رنگ‌هایی غیر از رنگ چوب هم در برخی از سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هرکدام از دیوارپوش‌های تیره یا روشن حس و حال خاصی به محیط می‌بخشند. هر دوی این رنگ‌ها حس صمیمیت و نزدیکی به طبیعت را در وجود شما زنده می‌کنند. اما دیوارپوش روشن فضای زندگی یا کار شما را بزرگ‌تر و روشن‌تر، و دیوارپوش تیره آن را کوچک‌تر و تاریک‌تر جلوه می‌دهد.

5- گوناگونی در طرح:

دیوارکوب کلاسیک در یک طرح خلاصه نمی‌شود. طرح‌های مختلفی با سبک کلاسیک ساخته شده است که از بین آنها می‌توانید یک طرح را انتخاب کنید و سفارش دهید.

6- دوام بالا:

دوام خوب و ماندگاری انواع دیوارپوش چوبی کلاسیک نیز از بهترین ویژگی‌های آن است.




کاربردهای طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی

* از طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی در هر ساختمان مسکونی، اداری و تجاری می‌توان استفاده کرد. فضای همه این سازه‌ها با دیوارپوش چوبی گرم‌تر، دلنشین‌تر و زیباتر می‌شود.

* دیوارپوش‌های چوبی کلاسیک تنها فضای ساختمان را زیباتر نمی‌کنند. این مواد برخلاف دیوارهای رنگ‌شده یا دیوارهای دارای کاغذدیواری، نوعی محافظ هم برای دیوارها به شمار می‌آیند. با دیوارپوش کلاسیک دیگر جای ضربه‌ها و برخورد وسایل مختلف روی دیوارها نمی‌ماند.

* چوب عایق خوبی در برابر گرما، سرما، و سروصدا است. با استفاده از دیوارپوش کلاسیک و هر نوع دیگری از دیوارپوش در اتاق‌ها و راهروهای سازه‌های مسکونی، تجاری و اداری در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود. سروصدای کمتری نیز به داخل و خارج ساختمان نفوذ می‌کند.

انواع مواد مورد استفاده در دیوارپوش چوبی کلاسیک

چند ماده مختلف و پرکاربرد در ساخت طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد:

* دیوارپوش ام دی اف:

دیوارکوب ام دی اف ظاهر چوبی دارد و حس دیوار چوبی را می‌دهد، اما در ساخت آن از خرده‌های چوب، چسب و مواد دیگر استفاده شده است. به این ترتیب می‌توان گفت ام دی اف حالت چوب را دارد، اما چوب واقعی نیست. دیوارپوش‌های ام دی اف به‌صورت صفحه‌هایی ساخته می‌شوند که جایی برای اتصال آنها به یکدیگر بر رویشان طراحی شده است.

دیوارپوش‌های ام دی اف را می‌توان روی بسیاری از دیوارها و حتی سقف‌ها نصب کرد. عایق بودن این دیوارپوش باعث می‌شود تا سروصدا، سرما و گرما از محیط خارج نشود. دوام بالای این مواد نیز برتری دیگر آنها است.

* دیوارپوش چوبی:

دیوارپوش‌های چوبی از قطعه‌های چوب در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف تشکیل شده است. درازا و پهنای دیوارپوش‌های چوبی می‌توانند با هم متفاوت باشد. چیدمان این چوب‌ها بر اساس طرح از پیش تعیین‌شده، طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی را تشکیل می‌دهد. از دیوارپوش چوبی می‌توان در آراستن دیوار شومینه، پذیرایی، اتاق خواب، هال یا هر بخش دیگری از خانه استفاده کرد.

استفاده از دیوارپوش‌های چوبی در فضاهای تجاری شیک و لاکچری نیز بسیار معمول است. کیفیت و جنس دیوارپوش‌های چوبی بالاتر از نوع ام دی اف آن است. قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک هم بالاتر از نوع ام دی افی است.

* دیوارپوش ترمووود:

ترمووود چوب فراوری‌شده است که نسبت به چوب معمولی دارای مقاومت بیشتری در برابر عوامل مختلف شده است. ترمووود در برابر کپک‌زدگی، حشره‌ها، موریانه‌ها و قارچ‌ها بسیار مقاوم است. این ماده شکل‌پذیری خوبی دارد و برای ساخت دیوارکوب بسیار مناسب است. ترمووود از چوب درخت‌هایی مانند زبان گنجشک و کاج ساخته می‌شود.

وزن ترمووود نسبت به چوب واقعی کمتر، و مقاومت آن بیشتر است. قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک که از ترمووود ساخته شده، بالاتر از قیمت دیوارپوش با چوب معمولی است.

نصب طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی:

هر سبکی از دیوارپوش چوبی را روی دیوارهای صاف و هموار می‌توان نصب کرد. به‌طور معمول کارگذاشتن چوب‌های دیوارپوش روی دیوار با کمک میخ یا چسب صورت می‌گیرد. البته می‌توان دیوارکوب‌ها را به هم متصل کرد و سپس آنها را روی دیوار نصب کرد. در صورت وجود ناهمواری روی دیوار، ابتدا دیوارپوش چوبی کلاسیک روی زمینه فلزی مناسب قرار می‌گیرد و سپس روی دیوار نصب می‌شود.

کارخانه صنایع چوبی آویژه تولیدکننده انواع دیوارپوش در طرح های مختلف است.

قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک

قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک را گزینه‌های مختلفی تعیین می‌کند:

1- جنس و کیفیت دیوارپوش چوبی:

جنس و کیفیت دیوارپوش چوبی مهم‌ترین گزینه در تعیین قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک است. چوب مورد استفاده در ساخت دیوارپوش‌های کلاسیک می‌تواند از جنس ام دی اف، چوب طبیعی، ترمووود یا مواد دیگر چوبی باشد. قیمت هریک از این مواد با دیگری متفاوت است. همچنین قیمت انواع چوب طبیعی هم با یکدیگر فرق می‌کند. ترموود چوب فراوری‌شده و گران‌قیمت است که در برابر آب هم مقاومت بالایی دارد. چوب‌هایی مانند چوب گردو هم دارای قیمت بالاتری از سایر چوب‌ها هستند.

2- سطح زیر پوشش دیوارپوش:

اندازه دیوارها یا در واقع متراژ دقیق فضایی که باید روی آن دیوارکوب نصب شود، عامل مهم دیگر در تعیین قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک است. طبیعی است هزینه نصب دیوارپوش کلاسیک که تنها پشت یک شومینه را می‌پوشاند با هزینه نصب در کل اتاق متفاوت است.

3- ضخامت دیوارپوش:

ضخامت معمول دیوارپوش‌ها بین 8 تا 16 میلی‌متر است. ضخامت دیوارپوش هم از عوامل مهم در کیفیت آن است و می‌تواند در قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک موثر باشد. برای نمونه چوب طبیعی از یک درخت خاص با ضخامت کمتر، ارزان‌تر از همان چوب با ضخامت بیشتر است.

4- هزینه نصب دیوارپوش:

نصب دیوارپوش هم از عوامل اثرگذار روی قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک است. بسته به نوع دیوار، کار نصب می‌تواند آسان‌تر یا سخت‌تر باشد. همچنین برخی دیوارها صاف و یکدست هستند و نصب روی آنها زحمت زیادی ندارد. اما برخی دیوارها مناسب نصب دیوارپوش چوبی کلاسیک نیستند و باید دیوارپوش ابتدا روی قاب فلزی نصب شود و سپس قاب بر روی دیوار قرار گیرد. این کارهای اضافه، هزینه نصب را هم بالاتر می‌برد.

روش محاسبه قیمت نصب دیوارپوش چوبی طرح کلاسیک

قیمت نصب انواع دیوارپوش به‌طور معمول بر اساس متر مربع تعیین می‌شود. البته مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، مانند نوع نصب و موارد دیگر هم روی این قیمت تاثیرگذار است. در مواردی هم ممکن است هزینه نصب همراه با قیمت دیوارپوش چوبی کلاسیک به‌صورت یکجا به شما اعلام شود.

سخن پایانی:

سبک‌های مختلفی در طراحی و ساخت دیوارپوش‌های چوبی وجود دارد که طرح کلاسیک دیوارپوش چوبی یکی از آنها است. دیوارپوش کلاسیک مورد پسند افرادی است که دوستدار دکوراسیون شیک و تجملی هستند. البته این نکته به این معنا نیست که از این نوع دیوارپوش‌ها نمی‌توان در ساختمان‌های دیگر استفاده کرد. دیوارپوش‌های کلاسیک طراحی ساده‌ای دارند و می‌توان آنها را با سبک‌های مختلف دکوراسیون داخلی هماهنگ ساخت. اما اگر شما طرفدار دیوارپوش چوبی مدرن و روستایی هستید، بد نیست آنها را هم با دقت بیشتری ببینید.