کمد دیواری
ساخت کمد دیواری
یکی از تجهیزات کاربردی و مفید که در منازل مورد استفاده قرار میگیرد کمدهای دیواری هستند که میتوانند موجب ایجاد نظم و مرتب شدن وسایل، لباسها و رختخواب شوند. به علاوه اینکه ساخت کمد دیواری در ایجاد دکوراسیون شیک تاثیر زیادی دارد.
با توجه به اهمیت این موضوع بهتر است با ویژگیهای یک کمد دیواری مناسب آشنا شوید تا برای انتخاب و نصب آن اطلاعات کافی در اختیار داشته باشید و بتوانید به بهینهترین شکل ممکن منزل خود را منظم و لوکس کنید. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید و از این راهنمای جامع استفاده کنید.
شاید به یاد داشته باشید مادربزرگها صندوقچههایی داشتند که در آن لباس و وسایل مختلف را نگهداری میکردند. بعدها کمدهای قابل حمل جایگزین صندوقچهها و گنجهها شد؛ اما در طراحی دکوراسیون جدید، انواع کمد دیواری با مدلهای متنوع طراحی و ساخته میشود. ساخت کمد دیواری باید با نیاز افراد و نوع دکوراسیون منزل تناسب داشته باشد تا بتواند علاوه بر ایجاد جلوهی بهتر در منزل، عملکرد مناسبی هم داشته باشد.
کارخانه صنایع چوبی آویژه انواع کمد دیواری را با بهترین کیفیت در اختیار شما قرار می دهد.
انواع کمد دیواری بر اساس نوع طراحی
طراحان دکوراسیون با توجه به اصول طراحی کمد دیواری مدلهای مختلفی از آن را طراحی میکنند که شامل موارد زیر است.
ساخت کمد دیواری با درب لولایی
کمد با دربهای لولایی با نام کمد دیواری کلاسیک شناخته میشود. نوع طراحی کمد لولایی به شکلی است که دربها روی یکی از ضلعهای کمد سوار میشود. به این ترتیب درب کمد با زاویهی 180 درجه باز و بسته میشود.
طراحی کمد با درب لولایی به صورتی است که هیچ وسیلهای نباید در جلوی درب آن قرار داشته باشد، تا درب به راحتی باز و بسته شود. این ویژگی در ساخت کمد دیواری لولایی یک محدودیت است و باعث میشود این کمدها برای فضاهای کوچک قابل استفاده نباشد.
یکی دیگر از اصول طراحی کمد با درب لولایی این است که نباید از دربهای سنگین در ساخت آن استفاده شود. چون لولا جزو یراق آلاتی است که نسبت به وزن بالا مقاومت ندارد و به سادگی آسیب میبیند.
ساخت کمد دیواری با درب ریلی
محدودیتهای طراحی کمد با درب لولایی باعث شد طراحان دکوراسیون داخلی شیوهی جدید برای باز و بسته شدن درب کمد را طراحی و اجرا کنند. مهمترین موردی که در اصول طراحی کمد دیواری ریلی قابل توجه است، حرکت کردن دربهای آن روی یک ریل است. یعنی دیگر مانند درب لولایی به فضای جلوی کمد نیاز نداریم، بلکه ساخت کمد به صورتی است که درب در موازات کمد به صورت افقی به جلو و عقب میرود و به فضایی خارج از کمد نیاز ندارد.
شیوه طراحی کمد دیواری ریلی نشان میدهد در فضاهای کوچک میتوان از این کمدها استفاده کرد و از فضای منزل استفادهی بهتری کرد.
اما باید به این نکته هم اشاره کنیم که با توجه به اصول طراحی کمد دیواری لولایی امکان دسترسی به تمام بخشهای کمد فراهم است، در حالی که با ساخت کمد ریلی این امکان فراهم نیست و نمیتوانید به تمام بخشهای آن دسترسی داشته باشید.
ساخت کمد دیواری کشویی
از نام کمد دیواری کشویی میتوانیم متوجه شویم ساخت این کمدها مبتنی بر کشوهایی است که رو به بیرون باز میشوند. البته کشوها معمولاً در کنار طراحی کمد با درب لولایی یا ریلی قرار میگیرد و کمتر پیش میآید که در ساخت کمد فقط از کشو استفاده شود.
طراحی کمد دیواری
برای کسب رضایت حداکثری از نصب کمد در منزل باید با ویژگیهای با اهمیت در طراحی و ساخت آن آشنا شوید. موارد زیر مهمترین نکاتی است که به عنوان اصول طراحی کمد دیواری باید به آن توجه داشته باشید.
1. اندازهی کمد دیواری
یکی از موارد با اهمیت در طراحی و ساخت کمد دیواری اندازهی آن است. متراژ فضایی است که برای نصب کمد در اختیار دارید عامل تعیین کنده برای اندازهی کمدهای دیواری یا کمد لباس است. برای اینکه از نصب کمد رضایت داشته باشید لازم است متناسب با فضایی که در اختیار دارید اندازهی آن را انتخاب کنید. قطعا در آپارتمان کوچک نمیتوانید انتظار ساخت یک کمد دیواری بزرگ داشته باشید. البته در ساختمانهایی که قناسی دارند میتوان از کمد برای پوشاندن آن قسمت استفاده کرد.
2. جنس چوب کمد دیواری
همه ما از خرید و نصب تجهیزات مختلف در منزل، کیفیت انتظار داریم. این موضوع در مورد اصول طراحی کمد کمد دیواری هم صدق میکند. متریالهای مختلفی در بازار موجود است که از آن برای ساختن انواع مدلهای کمد استفاده میشود. به همین دلیل لازم است قبل از ساخت کمد در مورد ویژگیهای جنس دربی که مورد استفاده قرار میدهیم دقت کنیم. کمد دیواری بر اساس جنس درب به موارد زیر تقسیم میشود.
• کمد دیواری با درب چوبی
کمد دیواری چوبی یکی از محبوبترین جنسها است که دوام بالایی دارد. از چوب درخت گردو، درخت گیلاس و درخت بلوط میتوان برای ساخت کمد دیواری استفاده کرد. مزیت استفاده از چوب درخت گردو این است که با گذشت زمان تغییر رنگ نمیدهد، البته ظرافت و زیبایی درخت گیلاس بیشتر است.
پیش از این اغلب کمد دیواریها از جنس چوب ساخته میشد اما با توجه به بالا رفتن هزینههای ساخت کمد دیواری چوبی، استفاده از محصولات دیگر طرفداران بیشتری پیدا کرد.
• کمد با درب mdf
mdf در ساخت کمد دیواری کاربرد زیادی دارد، زیرا برای طراحی دکوراسیونهای مختلف قابل استفاده است و رنگبندی متنوعی دارد. مزیت دیگر استفاده از کمد دیواری mdf این است که به راحتی قابل تمیز شدن است.
• کمد با درب pvc
کمد دیواری pvc از جنس mdf با روکش pvc ساخته میشود و خاصیت ضد آب دارد. این جنس هم در دکوراسیونهای مختلف قابل استفاده است و دوام بالایی دارد. تنها محدودیت طراحی کمد دیواری pvc هزینهی بالای آن است.
• کمد با درب هایگلس
کمد دیواریهای هاگلس هم مانند pvc از بدنهی mdf ساخته میشود اما روکش آن از جنس گلس براق است. پس با توجه به براق بودن انتظار میرود در برابر خط و خش مقاومت بالایی نداشته باشد. با اینحال طراحی کمد هایگلس موجب ایجاد دکوراسیون شیک میشود.
برای خرید بهترین جنس کمد دیواری ابتدا با انواع آن آشنا شوید و سپس اقدام به خرید کنید.
3. کیفیت و ماندگاری کمد دیواری
در ساخت یا خرید تجهیزات مختلف برای منزل طول عمر و ماندگاری فاکتور با اهمیتی است. برای ساخت یک کمد با دوام باید از متریال مرغوب استفاده کنید. اگر از چوب بیکیفیت برای ساخت درب استفاده کنید، نمیتوانید انتظار داشته باشید چندین سال از کمد استفاده کنید یا درصورتیکه قفسههای کمد کیفیت مطلوبی نداشته باشد حتما بعد از مدتی تغییر شکل میدهند و غیر قابل استفاده میشوند.
با اینکه بودجهای که برای ساخت و نصب کمد دیواری در اختیار دارید میتواند خرید شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما پیشنهاد میکنیم ابتدای کارهزینهی بیشتری صرف کنید و چوب و یراق آلات مرغوبتر بخرید تا مدتی بعد از استفاده از کمد مجبور به تعویض یا بازسازی نشوید.
4. تجهیزات کمد دیواری
یکی از اصول طراحی کمد دیواری توجه به تجهیزات و امکانات کاربردی در کمد دیواری است. به طور مثال استفاده از دستگیره با اینکه به سلیقهی طراح یا مدل کمدهای دیواری بستگی دارد اما میتواند استفاده از کمد را آسان کند. پس حتماً قبل از طراحی مدل کمد به این مورد توجه کنید.
یکی دیگر از مواردی مربوط به تجهیزات کمد به امنیت آن ارتباط دارد. اگر میخواهید داخل کمد اشیاء گران قیمت نگهداری کنید، بهتر است در طراحی و ساخت آن قفل را هم در نظر بگیرید.
5. سبک کمد دیواری
یکی از اصول طراحی کمد دیواری که در زیبایی و جلوهی آن تاثیرگذار است، توجه به سبک کمد و تناسب آن با دکوراسیون منزل است. انواع سبکهای کاربردی در ساخت کمد دیواری شامل موارد زیر است.
• کمدهای دیواری کلاسیک
کسانیکه طراحی دکوراسیون منزل خود را بر اساس سبک کلاسیک انجام دادهاند، لازم است در انتخاب طرح و مدل مناسب کمدهای دیواری هم از این سبک استفاده کنند. معمولاً در سبک کلاسیک از دربهای چوبی و کارشده استفاده میشود. همچنین رنگهای پرطرفدار دربهای کمد در سبک کلاسیک طیف رنگ قهوهای روشن تا تیره است.
• کمدهای دیواری مدرن
سبک دکوراسیون مدرن برای طراحی درب کمدهای دیواری هم اصول ویژهای دارد. اصول طراحی کمد دیواری مدرن بر اساس ساخت درب با خطوط صاف است. سبک مدرن در عین اینکه ساده است میتواند فضای منزل را منحصر به فرد و لوکس کند.
6. طبقه بندی داخل کمد دیواری
نوع کاربرد کمدهای دیواری بر شکل طبقهبندی داخل آن تاثیر دارد. به طور مثال اگر از کمد دیواری برای نگهداری لباس یا کفش استفاده میکنید باید قسمتهای مختلف کمد را به نحوی تقسیم کنید که فضای کافی برای آویز کردن لباسها در نظر گرفته شود تا لباسها چروک نشوند. در طراحی قسمتی از کمد که برای کفش درنظر میگیرید، باید به اندازهی طول و عرض و ارتفاع دقت کنید تا فضای بیش از نیاز به آن اختصاص ندهید.
اما درصورتیکه قصد دارید از کمد دیواری برای جمع کردن رختخوابهای اضافی استفاده کنید باید قسمتی از کمد را به شکل یکپارچه و بزرگ در نظر بگیرید.
7. رنگ درب کمد دیواری
انتخاب رنگ مناسب برای دربهای کمد کاملاً سلیقهای است و هر فردی میتواند متناسب با دکوراسیون منزل خود مناسبترین رنگ را انتخاب کند و هارمونی زیبایی را بین وسایل مختلف برقرار کند.
مراحل طراحی و ساخت کمد دیواری
برای ساختن کمدهای دیواری جادار و کاربردی قبل از هر چیز باید مشخص کنید هدفتان از درست کردن آن چیست و قرار است داخل آن لباس آویزان کنید یا اینکه رختخواب بگذارید.
• مرحله اول: مشخص کردن مکان کمد
با توجه به فضایی که در اختیار دارید مکان مناسب نصب کمد دیواری را مشخص کنید. بهترین مکان برای نصب کمد دیواری فرورفتگیهایی است که در ساختمان وجود دارد و با کمد دیواری میتوان آنها را پوشش داد. البته درصورتیکه در نقشهی ساختمان چنین فضایی در اختیار نباشد میتوان در یکی از ضلعهای اتاق، کمد دیواری را نصب کرد.
• مرحله دوم: اندازهگیری و طراحی کمد دیواری
بعد از مشخص شدن مکان مورد نظر برای نصب، نوبت به طراحی و اندازهگیری دقیق میرسد. برای طراحی اولیه کمد دیواری لازم است یک طرح مشخص از تعداد درب، وضعیت قفسهها و کشو را در نظر داشته باشید و ترسیم کنید. سپس قسمتهای مختلف طراحی شده را اندازهگیری کنید. اگر میخواهید کمدهای دیواری عملکرد مناسبی داشته باشد باید اندازهگیری با دقت بالایی انجام شود تا مشکلی در نصب یا زیبایی ظاهری کمد دیواری نداشته باشید.
• مرحله سوم: آماده کردن مواد اولیه برای ساخت
مطابق اندازههای بدست آمده میتوانید مواد اولیه مورد نیاز برای آماده کردن کمد دیواری مانند چوب، فلز، یراق آلاتی نظیر لولا یا ریل را تهیه کنید. برای بهرهوری بهتر و افزایش طول عمر کمد بهتر است مواد اولیه مرغوب و با کیفیت تهیه کنید.
• مرحله چهارم: نصب کمد دیواری
آخرین مرحلهی آماده کردن کمدهای دیواری شامل برش و سنباده زدن قطعات چوب کمد و برش آن است. در نهایت هم قطعات در کنار هم قرار میگیرد و کمد آماده میشود.
هزینهی ساخت کمد دیواری چقدر است؟
برای برآورد هزینهی ساختن و نصب انواع کمدهای دیواری لازم است تمام عواملی که بر قیمت آن تاثیر میگذارد را در نظر بگیریم. یکی از موثرین فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت، ابعاد کمد است. قطعاً کمد دیواریهای بزرگ نیاز به چوب و یراق آلات بیشتری دارند و هزینهی ساخت آن بالاتر است.
همچنین جنس دربی که در طراحی کمد دیواری استفاده میشود میتواند قیمت آن را تحت تاثیر قرار دهد. محصولات با کیفیت قیمت بالاتری دارند و هزینهی ساخت را بالا میبرند.
در نهایت باید مبلغی را هم به هزینهی طراحی و نصب کمد اختصاص دهیم. هرچقد اصول طراحی کمد دیواری حرفهایتر باشد و نصاب در کارش مهارت بیشتری داشته باشد، هزینهی ساخت بالاتر میرود. پس با در نظر گرفتن این موارد میتوانید مبلغ تقریبی ساخت کمد دیواری را برآورد کنید.کمد دیواری پذیرایی یکی از انواع کمد دیواری ها می باشد که امروزه کاربردی است.
جمعبندی
کمد دیواری یکی از وسایل کاربردی در منزل است که در زیباشدن دکوراسیون نقش موثری دارد و موجب مرتب شدن منزل میشود. در این مطلب تمام ویژگیهای با اهمیت و اصول طراحی کمد دیواری را بررسی کردیم. امیدواریم با استفاده از این اطلاعات بتوانید بهترین و مناسبترین کمد را در منزل خود نصب کنید و از آن رضایت داشته باشید.